Followers

Saturday, 30 November 2013

Salam Penghujung November 2013; Pengedar Shaklee Kuala Terengganu

Alhamdulillah..hujan masih lagi membasahi bumi terengganu..hujan rahmat kan??
Alhamdulillah jugak, cukup setahun perjalanan bee dengan shaklee…walaupun tak se’laju’ kawan2 lain, tp bee dah mula berubah kearah yang lebih baik…cuba untuk lebih positif dalam hidup..cuba untuk jadi yang terbaik untuk suami dan anak..aminn
4tahun lepas, bee kenal shaklee dengan 3 vitamin asas inilah…vitamin mampu milik dan berkesan untuk bee dan cik hubby…
10-2AF17972-866093-1024 vitalea – pelengkap nutrisi dan multivitamin terbaik dan tertua di dunia…kalo tak terbaik, takkan lah vitalea ni masih dijual dan bertahan dalam pasaran..sebab dia produk terbaiklah yang membuatkan ianya masih dikenali dan diguna org ramai org didunia ni
10-6B792807-28295-1024 B complex – mengandungi kesemua 8 vitamin yang penting untuk tubuh. membantu mengawal tekanan dan mencegah anemia lebih2 lagi ketika mengandung
10-3FA65CCF-2044660-1024
Vitamin C – Vitamin c semulajadi untuk sistem ketahanan badan juga membantu memperbaiki kulit kerana manafaatnya mampu membentuk kolagen secara semulajadi
itulah ketiga2 vitamin yang bee makan ketika mula2 diperkenalkan dengan shaklee…oleh sebab bee dah rasa kesan produk nya, bee nak bantu rakan2 bee yang mempunyai masalah kesihatan..selalu penat dan letih..sakit pinggang dan belakang..sering lenguh2 badan dan tumit kaki..bermasalah kulit..in shaa Allah..bee akan bantu setakat yang termampu

  • Saya Sabihah
  • Pengedar Sah Shaklee Anda
  • ID 912422
  • COD kawasan Kuala Terengganu Dan Marang
  • diluar kawasan akan dipos melalui Gdex, Citylink atau poslaju
  • 0199897010
  • 0173740100

Friday, 29 November 2013

Kenapa Suplemen Perlu ketika mengandung,menyusu??

Bismillahh...

Assalamualaikum semua...Bee tau ramai diantara rakan taulan bee yang kate "aku mengandung jugak, menyusu jugak tapi tak perlu amik suplemen pun..sihat je" atau "menyampah laa dia tu, asyik cerita pasal penyusuan dan suplemen dia"

kalau betul, anda semua tak perlukan suplemen ketika mengandung, menyusu, berpantang even waktu2 biasa pun, alhamdulillah...bersyukur lah...sebab bukan semua org yang memperoleh kesihatan seperti anda. Bee salah seorang dari mereka yang selalu sakit pinggang..

sejak dari sebelum kahwin lagi, bee dah selalu ke klinik untuk pemeriksaan tulang dan saraf..kenapa?bee selalu sakit belakang..even ada doktor yang bagitau, kemungkinan besar, ketika bee mengandung nanti, bee kena banyak rehat kerana sakit bee ni...lepas kahwin, bee memang alert tentang ni, sbb bee bimbang akan kesihatan bee smpai lah bee mengandung...

ketika mengandung, apa sahaja doktor bagi ubat, semua bee telan..HB rendah cari ubat lagi. segala jenis makanan segera mmg bee elakkan...langsung tak makan..kenapa?bee bimbang kalau bee makan, nanti bee sakit lagi..bee perlu sihat untuk beribadah..bee perlu sihat untuk suami..bee perlu sihat untuk anak tersayang..

alhamdulillah, beranak dengan cara normal..perkara yang bee syukur sgt sbb pernah doktor kata, bee mungkin tak mampu beranak normal..alhamdulillah...bermula lah kisah penyusuan...menyusu, lebih berat dari mengandung..kenapa?perlukan perhatian bee lebih dari mengandung..kalo dulu baby dalam perut, kita hanya perlu makan untuk kita sahaja..keperluan baby adalah dlm kuasa Allah...menyusu?bila anak ,minum susu sikit, susah hati..bila anak demam, murung je..bila pump susu berkurang, terus stress..jadi kebimbangan bee meningkat sehingga 500%..mcm2 fikir.bimbang sgt tentang kesihatan semua...

ketika itulah bee mula mencari, apa yang perlu untuk bee..untuk pastikan yang terbaik untuk semua...keperluan kalsium yang penting untuk bee dan anak...semuanya untuk pastikan kesihatan yang optimum...sakit bukan kita minta atau cari tapi kita perlu usaha untuk kekalkan kesihatan itu...

sebab itu bee sentiasa tekankan, perlunya tubuh kita untuk dapat nutrien terbaik bagi keperluan tubuh sehari-hari..bee pilih shaklee kerana ianya terbukti berkesan dan terbaik diantara yang baik-baik...

alhamdulillah, sakit pinggang bee sekarang dah hampir hilang sepenuhnya..dah tak perlu painkiller..dah boleh makan makanan yang kita suka..dah boleh angkat barang berat2..alhamdulillah

untuk konsultansi percuma

saya sabihah
pengedar sah shaklee anda
0199897010
0173740100
chekubee@gmail.com

Testimoni set sendi,urat saraf dan tulang

Assalamualaikum..dah lama tak mengupdate cerita dlm blog ni...arini nak cerita pasal set sendi,urat saraf dan tulang...selama ni bee selalu baca aje cerita org sekeliling...kali ni terjadi sendiri pada suami bee..alhamdulillah sejak bertemu shaklee,bee dh tak makan painkiller ni...alhamdulillah,sakit makin pulih...

Ceritanya,weekend baru2 ni,kami sekeluarga join rombongan ke langkawi..dipendekkan cerita biasalah,bila sebut aje rombongan,byklah barangan nak dibawa...cikhubby tu dh mmg pernah sakit pinggang dulu..oleh sebab itu,dinasihatkn doktor,tak bleh nak angkat dh brg2 berat...masa hari kejadian,takde sakit apa2 lagi..balik je dari langkawi,pagi ahad tu..jeng...jeng...jeng

Cikhubby tak boleh berdiri tegak...bangun je dari tido,cikhubby mandi dan solat dlm kdaan terbongkok sedikit...risau dihati jgn ditanye2..terus contact kawan2 shaklee sape yang ada ADVANCED JOINT HEALTH TABLET...ok,tak pernah bagi pun cikhubby mkn tablet ni..ni first time..lepas solat semua,bee bancuh sunquick+COLLAGEN POWDER shaklee,sbbnya bee tau dlm collagen powder shaklee ni ada B Complex untuk bantu dlm memperbaiki sistem saraf dan kesihatan sendi...then bee suruh cikhubby rehat sekejap...

Masak untuk makan pagi tu adalah sgt tidak sesuai..bee beli je..(padahal malas..hahahaha) sudah makan pagi,bee bg cikhubby OMEGAGUARD shaklee 2biji...omegaguard ni untuk bantu meredakan radang pada sendi..sbb tu org Gout amat sesuai amik omegaguard ni...then,bee ajak cik hubby ke klinik untuk amik mc..yelah die kan keje..wajib amik mc walau macamane pun kan...balik dari klinik,bee jumpa kawan yang ada Advanced Joint Health Tablet(AJHT) tu..makan tengahari rumah mak mentua...lepas makan tghari,bee bg cik hubby AJHT 2biji...ubat yang doktor bagi pun bee tak bagi cikhubby makan...saje nk try tgk kesan shaklee punye produk..lepas tu solat zohor dan rehat...petang tu nampak cikhubby dah tak bongkok lagi..cuma katanya sakit tu ada lagi..sblm tido,bee bg OSTEMATRIX 4bj untuk sumber kalsium dia...

Alhamdulillah,macam magic, bangun pagi, cikhubby kate dh elok dah..cuma sengal2 tu ada terasa lagi..tp amat2 berpuas ati sbbnya cikhubby langsung tak telan painkiller...for the first time cikhubby sakit pinggang tak makan painkiller...rs nak melompat...terima kasih Allah sbb pertemukan bee sekeluarga dengan Shaklee...alhamdulillah...

P/s: panjang ceritanya..tp berbaloi baca kan?hihi...jgn segan2 nk contact bee untuk dptkan harga cecah lantai untuk semua...free consulatation untuk korang2 pelanggan bee..dan jgn malu nak tanye apa2 pasal Shaklee..in shaa Allah bee bantu setakat yang termampu...

Saya sabihah (ID:912422)
Pengedar sah shaklee kuala terengganu, kuala berang dan marang
Diluar kawasan?jgn risau..bee pos melalui poslaju,gdex
0199897010 call/sms
0173740100 wassap/wechat
--
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Saturday, 23 November 2013

Salah faham tentang suplemen

1. Supplement adalah ubat – TIDAK. Supplement bukan ubat. Ubat terdiri daripada bahan jenis dadah yang 'asing' untuk tubuh kita. Supplement adalah vitamin-vitamin pembina tubuh yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

2. Kita tak perlu vitamin sebab dah cukup makan – Bila diselidiki diet harian kita, kebanyakan yang kita makan tu HAMPAS sahaja.

3. Semua supplement sama saja – TIDAK. Kebanyakan supplement di pasaran adalah dari sumber sintetik. Suplemen terdiri dari 3 jenis : sintetik, organik dan semulajadi. Yang terbaik tentunya supplement semulajadi.

4. Supplement memberi kesan sampingan – BETUL sekiranya ia dari sumber sintetik. Suplement semulajadi TIDAk memberi kesan sampingan.

5. Supplement diperlukan oleh orang kurang nutrisi seperti mangsa kebuluran sahaja – TIDAK. Supplement adalah untuk orang yang mementingkan kesihatan. Cukuplah 5 saja dulu.

Tahukah anda kebanyakan rasa penat, letih, lesu, stress adalah antara petanda anda kekurangan vitamin?

by Mommy Lyna

Friday, 22 November 2013

Energizing Soy Protien ~~ TENAGA Segera !!!

Arini bee nak cerita pasal Energizing Soy Protien(ESP)

ESP Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia. Shaklee pun sudah menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.

Selain itu, setiap canister ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam. (yang ni bee sendiri dah merasa...minum pagi,terasa kenyang sampai ke tghari...tapi bukanlah smpai kenyang tak makan langsung..kalo org yang sibuk kerja, hanya ada sedikit aje masa untuk makan,amat sesuai consume ESP ni..)

ESP Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda. ^^

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

  • Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
  • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.
  • Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.
  • Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
  • Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.
Alhamdulillah,setakat arini bee amat berpuas hati consuming ESP kerana ESP membantu bee dalam memberi tenaga ketika puasa sambil menyusu eryna dulu...skrg pun still consuming ESP untuk tenaga dan diet(laa sangat)..lagipun, masa rehat untuk bee yang kerja dibahagian Khidmat Pelanggan ni mmg terhad..

P/s : bersyukur kerana diberi peluang untuk mengenali Shaklee walaupun terlewat...better late than never kan?<3

Friday, 15 November 2013

Testimonial Mealshake!!!

Malam minggu tanpa eryna mmg sunyi...kenapa eryna takde?macam biasa,bila dah pergi rumah mak je,sure eryna amik peluang nak tidur sana...ye lah,malam minggu je boleh..kalo malam school tak boleh...kecian kat mak nak layan dia pagi2...hehehe

Alhamdulillah sejak eryna ber'mealshake' ni, tiap2 malam dia tanya mane susu dia..tapi Bee mmg tak boleh nak bagi setiap hari..Kenapa??susah kalau hari keje...pagi2 dh bersilat nak uruskan dia nak g school,petang plak bertaekwando masak pastu kene basuh baju school eryna setiap hari.mane nak sempatnya...bukan tak sempat actually,terlupa...hihihihi..

Kenapa bee bagi dia minum mealshake?sebabnya senang je,dia mmg dah tak minum susu..tak paksa pun,dia nak berhenti sendiri..kami ikutkan aje...hehehe...sejak berhenti susu ni,selera makan dia dah jadi lain..memilih sangat makannya...setiap hari kalo tak ikutkan apa dia nak,jangan harap dia nak makan...kadang2 smpai tak tau apa yang dia makan satu hari tu..asyik coklat,aiskrim..itu je yang dia nak...hmmm

Lepas baca testimoni byk2 dalam website(sbb bimbang nak bagi anak amik suplemen awal sgt)..nampak mcm selamat sebab ada yang dh amalkan lama...lagipun,bee bukannya nak eryna tu jadi gemuk,nak dia sihat dlm pemakanan...

Sejak hari bee bagi dia minum mealshake,alhamdulillah,dah kurang memilih makan..nak kata sepenuhnya tak lah tapi alhamdulillah..lagi pun bee tak bagi setiap hari..sayur pun dia makan..kalo dulu,apa2 jenis buah pun dia tolak,sekarang dia dah boleh terima rasa jambu,rambutan...alhamdulillah...

Perubahan belum nampak lagi cuma yang ketara parut chickenpox kat kulit dia nampak memutih..tapi mungkin jugak sebab dia kecik lagi,mmg parut tu akan hilang satu hari nanti..hopefully...hehehe

So,sesapa nak cuba mealshake ni,bleh contact bee...untuk vitamin2 lain pun boleh..^^



email/sms/call bee ye?
saya Sabihah
Pengedar Sah Shaklee Anda
0199897010
0173740100
chekubee@gmail.com

Tuesday, 12 November 2013

Tonik Ajaib Shaklee!!! VIVIX !!!

Assalamualaikum...

ok, kali ni bee nak share tentang promosi NOVEMBER 2013 yang best!!! setelah 3 hari mentelaah, semakin baca, semakin mendalami ilmu Vivix™, makin bee rasa nak beli satu set untuk diri sendiri...tak sabarnyaaaa ^_^



Tengok gambar pun, dah rasa terliur kan?ok, jom tengok apa ingredient dalam Vivix™ shaklee ni

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Apa itu polifenol ni? Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix™ begitu unik.

wow....terus rasa ungu je pandangan kan?tapi memang ungu pun warnanya..rasapun masam-masam manis gitu...sedappppp...


Jom tengok pulak apa khasiat Vivix™ yang jadikannya produk hebat dari shaklee

Vivix™ cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
  • Memperbaiki DNA
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix™ membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. Vivix™ sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

  • Memperbaiki tenaga sel
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix™ membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. 
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Apa lagi yang ditunggu...inilah masanya untuk mencuba tonic ajaib Shaklee ni..kenapa perlu beli waktu promosi???

Yang pasti, waktu promosi lah harga menjunam turun. Harga yang tak mampu tolak, malahan Bee sendiri pun tak boleh nak tolak ^_^ Jangan segan untuk SMS/Call/Whatsapp Bee untuk tahu apa yang bakal anda dapat bila membeli dengan Bee

0199897010
0173740100
Sabihah
Pengedar Sah Shaklee Anda
COD Kawasan Kuala Terengganu Dan Marang
Diluar kawasan, akan dipos melalui Poslaju

^_^

Monday, 4 November 2013

Vitamin untuk ibu mengandung ^_^

Panduan Pemakanan Tambahan Buat Ibu Mengandung...
  1. B-Complex - 1 tab daily. this B-Complex dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.
  2. Vita-Lea with Iron - 1 tab daily. Vita-Lea nie is a multivitamin. So, bila dah ambil nie tak perlu ambil Obimin ya.
  3. Vit-C - 1 tab daily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect.
  4. OsteMatrix - 4 tab daily, will give you 1000mg calcium needed daily. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat & gigi utk baby. Jika minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari pon mencukupi.
    When you're pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don't get enough calcium in your diet when you're pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)
  5. Protein (ESP) - Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari je. Air tu boleh air kosong, mahupon juice seperti orange juice. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya ibu tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Kurang stretch-mark effect. 
  6. OmegaGuard - 1 tab daily is enough.DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan brain & mata baby, ya. Buat ibu pula, ia akan kawal paras kolesterol dalam badan dan pengaliran darah yang baik. 
The benefits for baby are:

A better brain with higher intelligence
Good nervous system development
Better eyesight from retina formation
Fewer behavioral problems after birth
Better sleep patterns for a new born Health benefits for mom include:

Less chance of developing pre-eclampsia
Protection against brain loss during pregnancy
Less chance of pre-term labor and cesarean
Much lower risk of postpartum depression
Greatly reduced incidence of breast cancer
DHA and EPA make up about 70% of a newborn baby’s brain, retina and nervous system. The only way a fetus can get these important omega 3 fatty acids is from mom. And the amount is dependent on how much she's getting in her pregnancy diet. (BellaOnline)
Untuk penyerapan vitamin yang lebih baik, better ambil vitamin di waktu malam. Namun kalau nak ambil semua serentak mesti sukar, kan?

Jadi, ini suggestion (Jadual Pemakanan) :
Sebabnya, penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. Pada waktu malam, kita kurang ke toilet, so tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. Dan, bonusnya, kita akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp, badan rasa ringan gitu.

Ini sekadar cadangan, boleh juga tukar2 ikut keserasian dan keselesaan. Namun, yang OsteMatrix tue, sangat digalakkan ambil di waktu malam.

Sunday, 3 November 2013

VITAMIN E.....vitamin cinta???!!!

agaknya kenapa ye Vitamin E ni dipanggil; vitamin cinta??hasil daripada pembacaan...

wow!! MENARIKK!!!

Bagaimana Vitamin E dikatakan membantu menghangatkan hubungan suami isteri?
 
Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.
Antioksidan yang seimbang dalam Vitamin E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka Vitamin E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.
Pengambilan Vitamin E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.
Dan tahukah anda.. di samping berikan pada suami tersayang.. anda juga kena mkn Vitamin E ni.. Kenapa?Kerana pengambilan Vitamin E dikatakan membantu wajah kita kelihatan muda. Ini kerana Vitamin E membantu melambatkan proses penuaan.
Tapi ada byk Vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu?
Ambillah Vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan Vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik.

Apa lagi khasiat Vitamin E?
Jika anda konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti. anda akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang....Selain bagus untuk kulit ia membantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola.. 
Vitamin E berkualiti pilihan saya adalah Vitamin E dari jenama Shaklee. Kenapa?
Kerana Shaklee mempunyai Vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu. Ianya vitamin asli dan beserta unsur selenium ^_^