Followers

Thursday, 19 December 2013

Omega 3 dalam OmegaGuard Shaklee

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.
Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.
Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.
Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

SUMBER OMEGA 3

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
  1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
  2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
  3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
  4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
  7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
  • Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  • Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  • Mencegah salur darah dari tersumbat
  • Omega 3 dapat mengelakkan strok
  • Mengekalkan tekanan normal darah
  • Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  • Mengurangkan sakit kepala
  • Merendahkan kolestrol
  • Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
  • Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  • Mengawal masalah obesiti
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  • Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
  • Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
  • Membantu menyihatkan paru-paru
  • Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  • Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
  • Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  • Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
  • Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  • Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi
  • Mencegah penyakit gout
Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak
Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 

Saya sabihah

pengedar sah shaklee anda

cod kawasan kuala terengganu, marang

0199897010

0173740100

chekubee@gmail.com

Saturday, 14 December 2013

Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee?

Hari ini kita cerita siapa yang perlukan OmegaGuard Shaklee ni… Oleh sebab bulan ni promosi Omega Guard, Bee pasti boleh bagi harga special untuk semua..^_^

Omega ni bagus untuk bantu mengawal kolesterol… kenapa yang takut sangat kolesterol tinggi ye?penyumbang terbesar penyakit jantung adalah dari kolesterol jahat inilah…kalo ingat pasal kolesterol, terus rasa nak telan omega ni… stok bee untuk bulan ni pun dah abis dirembat org..sabo ajelah…kene order satu set untuk diri sendiri ni…

Jom kita tgk, siapa yang perlukan Omega ni…Jangan takut, lelaki pun boleh, perempuan pun boleh makan…

Ibu Hamil

  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
  • Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  • Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

    Ibu Menyusu

      1. Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
      2. Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

        Kanak-kanak

        • Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
          • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
          • Memperkuat sistem imunisasi badan

            Mereka yang mengalami masalah berat badan

              1. Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.
              2. Juga membantu membakar kolesterol dalam darah

                Sering dilanda masalah kesihatan

                  1. Batuk berkahak, selesema berterusan
                  2. Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
                  3. Sakit Stroke

                  *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

                    Saya Sabihah

                    Pengedar Sah Shaklee Anda

                    COD kawasan Kuala Terengganu, Marang

                    0199897010

                    0173740100

                    chekubee@gmail.com

                    Friday, 6 December 2013

                    TESTIMONI VIVIX

                    Pengalaman sendiri hokay…

                    Kalau dulu, bee cerita pasal collagen..minum collagen kulit jd halus je..tp mcm biasa, oleh sebab hidup bee yang menjadi-jadi dengan shaklee dan terpengaruh dengan kawan-kawan pasal VIVIX ni, terus beli sebotol..jgn tak tau, satu botol tahan 2bulan ye…berbanding dengan collagen yang hanya 2minggu sekotak..hihihi

                    030

                    Memang worth beli VIVIX ni…satu sudu kecil sahaja sehari

                    Setakat 2 minggu bee dan suami minum tonik hebat ini, paling ketara bila kulit makin halus..ramai tegur cik hubby nampak makin putih (walau hakikatnya dia bukan putih sgt tp bila org tegur tu, mesti ada perubahan kan?hihi) lagi, tenaga pun lain..walau bee tidur pukul 12, bangun pukul 4 pagi setiap hari, masih boleh kerja dan takde masalah langsung…for info, since bee minum VIVIX ni, bee dah stop semua vitamin2 lain..kenapa?saje nak tengok kesannya..ye laa, kalo semua pun telan, mcmane kita nak tau kesan dia yang mana satu kan?sebabnya semua produk shaklee ni bagus2…

                    Bee pernah cerita dulu, cik hubby menghidap vertigo…tak di nafikan, kesan tu ada…mula2 makan, setiap pagi bangun tidur, akan rs sedikit pening..alhamdulillah, sedikit demi sedikit semua nya berkurang..hopefully lepas ni, dah boleh pergi tempat tinggi, dah boleh naik flight sbb nak jalan2 jauh sket, dan smoga kesihatan cik hubby semakin baik.

                    No wonder VIVIX ni dikatakan sebagai VITAMIN CINTA..hanya org yang dah makan sahaja boleh rasa kehebatannya…khas untuk yang dh kahwin sahaja ok??tp belum kahwin pun boleh minum ape..khasiat nya banyakkkkk

                    Anti penuaan terbukti bila kedutan2 dimuka dah hilang, kulit kemerah-merahan..tapak tangan dan tapak kaki rasa halus je..kulit tubuh mcm baru lepas pergi SPA untuk scrub badan dan mandi susu..mmg hebat kesannya..bila dah minum dan rasa sendiri baru tau..wow..tak disangkal lagi..mmg berbaloi2..lepas ni tak cari lain dah…usaha jugak beli sebotol seoran..tanak kongsi2 lagi..hihi

                    DSCN3762

                    Bila dah minum pkai sudu tu, akan ada lebihan mcm ni..yang ni, bee akan bagi sikecik sayang eryna minum…sbbnya dia dh malas minum mealshake skrg..mood berubah2..dulu mintak2 sekarang, dah taknak dah..sabo ajela..dia tgk kita minum,  dia pun nak..alhamdulillah, musim2 hujan ni, eryna takde batuk demam selsema pun… alhamdulillah

                    Lepas 2minggu dengan VIVIX, confirm, tanak stop makan VIVIX ni…pelaburan untuk 2bulan sekali..apa salahnya…yang lain, makan bila perlu sahaja..tp VIVIX NO. 1 dihati..hihihi

                    Hidup yang Menjadi-jadi dengan Shaklee

                    Saya Sabihah (ID:912422)

                    Pengedar Sah Shaklee Anda

                    COD area Kuala Terengganu, Marang

                    Diluar kawasan akan dipos melalui Poslaju/Gdex/Citylink

                    0129897010

                    0173740100

                    chekubee@gmail.com

                    Jangan lupa join GIVEAWAY ye…masih berjalan..even hadiah pun dah siap2 dh..^_^

                    http://cksabihah.blogspot.com/2013/12/cabutan-bertuah-untuk.html